Ung företagsamhet Luleå


Hejssan alla!

Takana on kahden päivän mittainen reissu Ruotsin Luulajassa. Kotiin tuliaisiksi tarttui rohkeutta käyttää englannin ja ruotsin kieltä, kivoja kuvia, väsymystä, naurua, uusia tuttavuuksia ja ideoita. 

Selvennyksenä niille, jotka eivät edellistä postausta ole lukeneet:
Olimme siis Pohjois-Ruotsin NY-semifinaalimessuilla. Kilpailimme Best Visiting Company -palkinnosta, jonka myös voitimme.
Vierailevia tiimejä taisi olla seitsemän meidän lisäksemme. Pari Suomesta ja loput Venäjältä.

Tapahtuma järjestettiin Luulaja Energia areenalla. Kaiken kaikkiaan messuilla kilpaili yli 400 nuorta. Päivän aikana emme tehneet suomen kielellä juuri mitään. Pinjaa ei vieraiden kielien puhuminen jännittänyt, toisin kuin Nooraa ja Venlaa.
Lähes kaikki sujui kuitenkin ilman suurempia ongelmia. Olemme kotona ja hengissä, vaikka kotimatkalla emme siitä aivan varmoja olleetkaan.

Kaikki kolme ja opettaja olimme reissussa, vaikka Venlaa ei kuvissa näykkään, mikä johtuu kameran toisella puolella keikkumisesta. Ja linssiallergiasta. Noora ja Pinja innostuivat välillä liikaakin Venlan kamerasta, joten rulla täyttyi mitä erikoisimmista poseerauksista, mitä oudoimmissa paikoissa. ★★★★★Yöpaikallemme Elite stadhotellet Luleålle. Nooralle oli varattu yhden hengen huone, mutta yksin nukkuminen oli meidän vauvalle liikaa. Nooran nukkumispelon vuoksi saimme vaihdettua huoneen isompaan perhemalliin.
★★ Hotellihuoneen vessalle, sillä siellä oli huono valo meikata. Tyhjä kylpyamme oli lempi hengauspaikka, joten siitä lisätähti.★★ Luulajan kaduille, jotka olivat erittäin liukkaita. 
★★★★★ Kaupungin siisteydelle ja kauniille rakennuksille. Lisäksi kirkkoa matkiva leikkipaikka oli erityisesti Venlan mieleen.
★★★★★ Myös ihmisille. He olivat avoimia, iloisia ja valmiina palvelemaan asiakkaita.


★★★★★ Pizzerialle, jossa vietimme iltaa maanantaina. Paikalla oli myös venäläisiä nuoria, joiden kanssa jutustelimme pizzan äärellä. Jutustelu tapahtui kylläkin aikalailla kokonaan kääntäjän avulla, sillä yhteistä kieltä ei oikein ollut.
ps. Pizzerian nimi on Taverna gusto
★★★★★ Kai saan antaa tähdet erikseen myös pizzoille?


Syönnin jälkeen käväisimme hotellilla ja lähdimme kiertelemään kaupunkia. Lähes kaikki kaupat olivat jo kiinni, joten tyydyimme kuolaamaan kaikkea materiaa ikkunan toiselta puolen.
★ Shoppailulle vain yksi tähti, sillä aikaa oli liian vähän. Terveisin tiedät kai ketkä.


★★★★★ Max burgerille, sillä Noora sai kauan kaipaamaansa Fanta exoticia ja hampurilaisissa oli hyvät pihvit. Kalustus oli myös kiva, niin kuin kuvasta näkyy.
★★★★ Yöunille, koska sänky ja tyyny eivät olleet omat. Lisäksi Noora nukkui sohvalla, jossa oli huono kolo.
★★★ Unirauhalle, sillä Pinjalla ja Nooralla oli illalla tarve laulaa ja harjoitella puhumaan venäjää.★★★★★ Aamupalalle. Kokonaisuudelle.
★★★★★ Vohveleille. Pannukakuille. Valikoimalle.
Ja nyt te vain mietitte sitä, että olemmeko me tehneet muuta kuin syöneet. Tässä vastaus. No, eipä juurikaan. 


Hienoin aamupalahuone, missä ainakin minä olen syönyt. Suorastaan komea. Kruunaa hyvän ruoan. Oli myös näköala vesistöön, joka tällä hetkellä on jäässä.


Messupisteet olivat Ruotsissa hieman hulppeammat kuin meillä Suomessa. Pisteiden näyttävyyden välillä oli suurempia eroja, mitä esimerkiksi Valkean semifinaaleissa. Me pidämme vähemmän mahtipontisesta tyylistä, sillä se antaa kaikille mahdollisuuden laittaa piste kauniiksi pienemmällä rahalla tai jopa ilman sitä. Jatkoimme aiemmin hyvin toimineella tyylillä pisteen somistuksessa. 


Ei tähtiä ensimmäiselle pöytäliinalle, joka oli ongelmallisen näköinen. Onneksi ryhmänohjaajamme Anu pelasti päivän toisella kankaalla. Kyseinen pöytäliina sai Nooran hermoromahduksen partaalle, eikä itku ollut kaukana.
★★★★★ Tässäpä tähdet sille.
★★★★★ Messuvierailijoille, joita pisteellämme vieraili paljon! Tähtiä myös heidän ymmärrykselleen ja valmiudelleen auttaa, mikä helpotti suunnattomasti myyntityötä vieraalla kielellä. Tuotteita esiteltiin suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, viittomakielellä, eleillä ja kaikkien näiden sekotuksilla


☆☆☆☆☆ Lavaesiintymisellemme
★★★★★ Sen koomisuudelle
Voitimme messuilta Best Visiting Company -palkinnon, jonka kävimme noutamassa lavalta. Voittajan julistustilanne oli jännittävä ja keskityimme lähinnä kävelemiseen yleisön läpi. Lavalla esitettiin kysymyksiä englanniksi. Pinja ei ollut kaukana pyörtymisestä ja Venla keskittyi toivomaan, ettei niin tapahtuisi. Noora hymyili leveästi päästämättä sanaakaan suustaan (ei ymmärtänyt palkintojenjakajan puhetta sanaakaan). Tai ehkä vain irvistelimme ja siristelimme valokeiloissa, jotka osoittivat lavalle. Hetken panikoituamme Pinja sai muotoiltua muutamia sanoja ja pääsimme pois pälkähästä. Jälkeenpäin tilanne vuorotellen naurattaa ja hävettää, mutta ainakin muistamme sen pitkään. 


Nauttikaahan viikosta ennen kuin se loppuu!

Venla ja Noora


Contact

Instagram - @bellemaison.ny
Facebook - Belle Maison NY
Pinterest - bellemaisonny
Sähköposti - bellemaison.ny@gmail.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valmistautuminen Luulajan reissuun

Tilannepäivitys

Ranskaan!