Alkufiiliksiä NY:n pyörittämisestä

Belle NY on tänä syyslukukautena perustamamme nuorisoyritys. Yritykseemme kuuluu kolme henkilöä. Opiskelemme OSAO:lla toista vuotta yrittäjyysmerkonomeiksi. Jokainen yrityksemme jäsen suorittaa myös ylioppilastutkintoa. Projekti kuuluu opintoihimme ammattikoulussa. Luokassamme toimii tällä hetkellä seitsemän NY:tä.

Aloitimme NY hommat oikeastaan heti, kun koulut syksyllä alkoivat. Ensimmäiseksi jakauduimme ryhmiin, joissa lähdettiin ideoimaan yritystoimintaa tulevalle vuodelle. Pinjalla ja Nooralla oli jo ideoita kehissä, kun minä (Venla) vielä tunkeuduin ryhmään. Vastaanotto oli joka tapauksessa todella lämmin ja pääsin heti mukaan juttuun. Kiitoksia siitä tytöille!

Nooran suunnittelema superhieno logo!


Se miten päädyimme liikeideaamme voi avautua seuraavista lauseista. Jokaista meistä jollain tavalla kiinnostaa kauneus, vaikka sitä ei välttämättä ulkoasusta aina huomaa. Päätimme lähteä liikkeelle sisustuksesta. Alkuun päämateriaalimme oli kangas. Tarkoituksenamme oli suunnitella ja teettää erilaisia keittiön tekstiilejä ja myydä niitä verkkokaupasta. Se idea ei saanut tuulta siipiensä alle, joten päädyimme hieman massiivisempiin tuotteisiin. Silloin kuvioihin pölähti betonisäkki ja kaatuneet puut.


Käsityöt eivät ollut kenellekään meistä se tutuin juttu, mutta se tekeekin työstämme hauskempaa. Se tekee siitä myös todella paljon haastavampaa, mutta epäonnistumiset tunnetusti kasvattavat...:)


Mitä olemme oppineet tähän mennessä?

  1. Älä loukkaannu, jos sinulle nauretaan rautakaupassa, kun saavut paikalle illallisvaatetuksessa ja kysyt juotosbetonisäkin sijaintia.
  2. On onni, kun on joustavat työtoverit.
  3. Väsyneenä on parempi mennä levähtämään, kuin yrittää väen vängällä vääntää jotain.
  4. Kirjanpito kannattaa aloittaa heti. 
  5. Vaikka työskenteleekin kavereiden kanssa, on viisasta laittaa työtunnit ylös, jotta yksi ei huomaamatta joudu kantamaan yritystä kevääseen asti. 
  6. Rakentava kritiikki on jees.
  7. Betoni painaa paljon. 
  8. Asian vaikuttaminen yksinkertaiselta ja helpolta päässä ei takaa sitä. 
  9. Matkaan voi tulla hyvin yllättäviä mutkia, joten tee huolellista taustatyötä ja ole valmistaudu siihen miten toimit, kun maa pettää jalkojen alta.
  10. Se, että et tiedä aluksi hiomapapereiden karheudesta tai sirkkelöinnin saloja, ei tarkoita sitä ettetkö voisi oppia!
Seuraavassa postauksessa pääset lukemaan Bellen tytöistä. Siihen asti, näkemiin!

- Bellen tytöt
Jutun kirjoitti eräänä marraskuisena yönä Venla. Kokemukset ovat kaikkien.

Muista käydä tsekkaamassa meidän IG-tili @bellemaison.ny ! Laita seurantaan, jos kiinnostuit. Hyvvää päivän tai yön jatkoa sinulle!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valmistautuminen Luulajan reissuun

Tilannepäivitys

Ranskaan!